Business Intelligence-leverantören Yellowfin ingår globalt återförsäljaravtal med Zinnovate

Yellowfin, global leverantör av BI- och analysprogramvara, har ingått ett återförsäljaravtal med svenska IT-konsultföretaget Zinnovate International.

Inom ramen för samarbetet kan det Stockholmsbaserade företaget nu erbjuda Yellowfins BI-lösning och tillhörande tjänster för företagsanvändare till befintliga och framtida kunder i hela Sverige samt globalt inom transport- och logistikbranschen.

Håkan Nilsson, vd för Zinnovate, säger att det svenska konsultföretaget valde att ingå samarbetet med Yellowfin eftersom deras BI-plattform uppfyller ett reellt marknadsbehov.

”Yellowfin fyller en viktig lucka på både den svenska och den globala marknaden för BI-verktyg”, säger Nilsson. ”Små och medelstora företag har ofta inte möjlighet att ta del av fördelarna med BI på samma sätt som större företag på grund av orimliga kostnader och komplexitet. Yellowfin erbjuder förstklassiga funktioner – t.ex. en unik samarbetsfunktion för BI, intuitiva instrumentpaneler och funktioner för geografisk analys – på en prisnivå som är rimlig för små och medelstora företag.

”Med Yellowfin finns äntligen en produkt där funktionerna håller en nivå som fram tills nyligen endast funnits i mycket dyrare och mer avancerade lösningar. Zinnovates kunder behöver inte längre stå ut med höga priser eller otillräckliga produktfunktioner.”

Raffael Dessi, Systems Development Manager på Zinnovate, säger att flexibiliteten och användbarheten i Yellowfins BI-plattform ger den mångsidighet som Zinnovates kunder behöver.

”Zinnovate erbjuder kunderna innovativa lösningar i världsklass, så vi samarbetar bara med de bästa teknikleverantörerna inom respektive område”, säger Dessi. ”Yellowfin är enkelt att installera, hantera och använda och gör att våra kunder snabbt får ut ett värde av sina BI-projekt med minsta möjliga utbildning.”

Flexibla distributionsalternativ var också viktigt för att Zinnovate ska kunna uppfylla enskilda kunders specifika behov. Yellowfin är ett helt webbaserat program och har utformats med SaaS-hosting i åtanke redan från början. Det gör det enkelt att distribuera antingen lokalt eller som en molnbaserad lösning.

”Yellowfins licensieringsmodell är enkel. Kunder får automatiskt tillgång till Yellowfins kompletta funktionsutbud, däribland de intuitiva alternativen för datavisualisering, utmärkt stöd för mobilt BI och samarbetsmöjligheter. Yellowfin tillhandahåller en stabil BI-plattform för företag till väldigt konkurrenskraftiga priser.”

Peter Baxter, Managing Director för EMEA på Yellowfin, säger att Zinnovate har en bra position för att hjälpa Yellowfin att utöka sin närvaro i Sverige och på den globala transport- och logistikmarknaden.

”Zinnovate ligger i framkant när det kommer till digital transformation i Sverige och i hela transport- och logistikbranschen, särskilt inom områden som processautomatisering, integrering och Business Intelligence”, säger Baxter. ”Zinnovates kundorienterade strategi för rapporterings- och analysmarknaden innebär att de ständigt söker efter nya sätt att snabbt ge kunderna mervärde genom innovativa produktsamarbeten som ger unika möjligheter och stärker kundens tillväxt.

”Zinnovates marknadsstrategi i kombination med deras omfattande kunskap om Business Intelligence-branschen gör att Yellowfin snabbt kan ta sig in på den svenska BI-marknaden och fortsätta växa inom den globala transport- och logistikbranschen.”

– SLUT –

Om Zinnovate International

Zinnovate International är ett snabbt växande konsultföretag inom IT och management vars utgångspunkt är att hjälpa globala logistikföretag ta vara på den fulla potentialen i sina IT-portföljer.

Zinnovate har nyligen breddat sin kundbas och hjälper nu också kunder inom bank- och finanssektorn att hantera den digitala transformationen. Detta görs genom ett unikt utbud av tjänster som baseras på analyser av affärsprocesser och IT-portföljer kombinerat med anpassade IT-tjänster.

Zinnovate har sin bas i Stockholm och har skaffat sig en global räckvidd genom internationella samarbetspartners. Mer information finns på http://zinnovate.se/

Om Yellowfin

Yellowfin är en global leverantör av Business Intelligence– och analysprogramvara och strävar efter att göra BI enkelt. Företaget grundades 2003 som en reaktion mot komplexiteten och kostnaderna som uppstår i samband med implementering och användning av traditionella BI-verktyg. Därför är Yellowfin en mycket intuitiv och helt webbaserad rapporterings- och analyslösning. Yellowfin är ledande inom mobil, samarbetsbaserad och verksamhetsanpassad BI samt Location Intelligence och datavisualisering.

Över 10 000 organisationer och mer än en miljon slutanvändare i 70 olika länder använder Yellowfin varje dag. Mer information finns på www.yellowfinbi.com

För regelbundna nyheter och uppdateringar kan du följa Yellowfin på Twitter (@YellowfinBI), LinkedIn (Yellowfin Business Intelligence), YouTube (Yellowfin Team) eller skicka ett meddelande till pr@yellowfin.bi för att prenumerera på Yellowfins kostnadsfria nyhetsbrev.

För ytterligare pressinformation, intervjuer, bilder eller produktdemonstrationer kontaktar du:

  • Julia Dunder, Zinnovate CMO på 076-2392226 eller julia.dunder@zinnovate.se
  • Tom Campbell, Yellowfin EMEA Marketing Manager, på +44 (0) 1908 933774 eller tom.campbell@yellowfin.bi