First Consulting Tekent Business Intelligence Samenwerkingsverband met Yellowfin voor de Nederlandse Markt

First Consulting – een Nederlands consultancybedrijf op het gebied van Bedrijfsprocessen, IT en Verandermanagement, met als kernactiviteiten agile application development, reporting en analytics, data quality en migrations en financial asset management – is een reseller samenwerkingsverband aangegaan met Yellowfin, de wereldwijde aanbieder van Business Intelligence (BI)- en analytische software.

Met dit partnerschap kan First Consulting de voor zakelijke gebruikers ontwikkelde BI oplossing van Yellowfin met daaraan verbonden professionele diensten aanbieden aan zijn huidige en toekomstige opdrachtgevers door heel Nederland.

Geert van den Goor, Managing Partner van First Consulting, vertelt dat zijn organisatie besloot met Yellowfin te gaan samenwerken om zo het aanbod van diensten in reporting en analytics uit te breiden met een modern BI platform dat kon voorzien in een agile add-on dan wel vervanging van traditionele BI tools, zowel als geïntegreerde BI capaciteiten.

"Wij hebben gezocht naar een betrouwbare partner waarmee we onze agile reporting capaciteiten konden uitbreiden," aldus Van den Goor. "We zijn binnen First Consulting zeer enthousiast geworden over Yellowfin na de uitvoering van een proof of concept voor een geïtntegreerde rapportage-oplossing. Via Yellowfin kan First Consulting zijn klanten nu een uiterst flexibele, voor 100 procent browser-georiënteerde BI oplossing aanbieden, die kosteneffectief is en die zowel in house als in de cloud kan worden ingezet."

Volgens Paul ten Haaf, verantwoordelijk voor de Business Technology Praktijk bij First Consulting, was de organisatie erg selectief bij het zoeken naar de juiste technologie- partner, maar stak Yellowfin uit boven alle andere aanbieders op de markt door zijn op zakelijke gebruikers georiënteerde BI.

Bij First Consulting willen wij ons richten op producten die ook echt toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze klanten," aldus Ten Haaf. "We wisten dat we met Yellowfin een winnaar zouden krijgen in de BI-sector.

"Om te beginnen maakt Yellowfin BI weer eenvoudig, met een hele reeks functionaliteiten van wereldklasse met name gericht op niet-technische zakelijke gebruikers. Ook business analisten kunnen profiteren van Yellowfin met analytische software die makkelijk te leren is en gebruikersgemak levert, en die hen in staat zal stellen om snel uiterst intuïtieve analytische content te creëren."

Volgens Peter Baxter, Managing Director voor Yellowfin bij EMEA, zal de Business Technology praktijk die nu in ontwikkeling is bij First Consulting een goede ondersteuning zijn voor successvolle samenwerking.

"First Consulting’s bestaande reputatie in de business analyse bedrijfstak, in combinatie met hun grote inzet bij het verder uitbreiden van hun aanzienlijke BI expertise, betekent voor Yellowfin dat die een uiterst waardevolle partner heeft gevonden. Wij verheugen ons op de samenwerking met het First Consulting team, om zo de aanwezigheid van Yellowfin op de Nederlandse markt te vergroten."

– END –

Over First Consulting

First Consulting is een snelgroeiende, no-nonsense consultancy organisatie met een passie voor operationele processen. Met ruim 150 medewerkers helpt First Consulting toonaangevende bedrijven met het verbeteren van hun operationele performance. Deze verbeteringen zijn meetbaar, leveren duurzaam resultaat op en worden bereikt door het aanpassen van processen, technologie en organisatie.

First Consulting heeft opdrachtgevers onder energiebedrijven, telecombedrijven, bedrijven in de detailhandel en in de mobiliteitssector, in de IT en bij verzekeringsmaatschappijen. Ga voor meer informatie naar www.firstconsulting.nl

Over Yellowfin

Yellowfin levert wereldwijd Business Intelligence (BI) en analytische software en heeft als passie het gebruikersgemak van BI. Opgericht in 2003 in reactie op de complexiteit en hoge kosten die samengingen met het implementeren en gebruiken van traditionele BI tools, is Yellowfin de intuïtieve, 100 procent web-gebaseerde oplossing voor bedrijfsrapportages en -analyses. Yellowfin is een marktleider in mobiele, collaboratieve en embedded BI, alsmede in Location Intelligence en datavisualisatie.

Meer dan 10.000 organisaties en ruim een miljoen eindgebruikers in 70 verschillende landen maken iedere dag gebruik van Yellowfin. Ga voor meer informatie naar www.yellowfinbi.com

Om regelmatig nieuws en updates te ontvangen kunt u Yellowfin volgen op Twitter (@YellowfinBI), LinkedIn (Yellowfin Business Intelligence), YouTube (Yellowfin Team) of een e-mail sturen naar pr@yellowfin.bi voor een abonnement op de gratis e-newsletter van Yellowfin.

Neem voor meer media-informatie, interviews, beelden en productdemonstraties contact op met:

Tom Campbell
Yellowfin EMEA Marketing Manager
+44 (0) 1908 933774
tom.campbell@yellowfin.bi